آیا خوردن ماکارونی در دوران شیردهی مجاز است؟

آیا خوردن ماکارونی در دوران شیردهی مجاز است؟ - آیا خوردن ماکارونی در دوران شیردهی مجاز است؟


مصرف ماکارونی در دوران شیردهی

ماکارونی جز دسته ای از مواد غذایی بوده که دارای اسید فولیک می باشد و به نوعی فیبر و آهن مورد احتیاج بدن را تامین می کند به همین دلیل مصرف آن برای مادران شیرده مناسب می باشد. خوردن ماکارونی در دوران شیردهی و قرار دادن آن در برنامه غذایی مادران بسیار مفید بوده و از این طریق مادران می توانند انواع مواد موردنیاز بدن خود را بدست آورند اما باید توجه نمود در مصرف آن نباید زیاده روی کرد چرا که احتمال دارد باعث نفخ و دل درد در نوزاد شود.

با توجه به این شیر مادر در دوره شیرخوارگی نوزاد به ویژه در شش ماهه اول زندگی او اهمیت فراوانی دارد بنابراین مادران شیرده باید توجه داشته باشند که نوع تغذیه آن ها باید به گونه ای باشد که از تمام مواد غذایی سالم و مفید به صورت متعادل و مناسب استفاده نمایند چرا که رشد و تکامل کودک با نحوه تغذیه مادر در ارتباط است و هر گونه افراط و زیاده روی در خوردن مواد غذایی باعث به خطر افتادن سلامت او و فرزندش خواهد شد.

بیماری روزئولا در کودکان و نوزادان و آنچه درباره آن باید بدانید

ماکارونی و نان های سبوس دار منابعی سرشاری از مواد معدنی می باشند و همچنین در تولید انرژی نیز نقش بسزایی دارند. گندمی که در ماکارونی وجود دارد از گندم سفید یا خالص درست شده است که مثل نان سبب ایجاد نفخ و گاز در معده کودک می شود. علت این امر وجود گلوتن در ماکارونی است که باید برای جلوگیری از آن سعی کنید از ماکارونی بدون گلوتن استفاده نمایید، ولی این نوع ماکارونی نیز بخاطر میزان فیبر و گندمی که دارد موجب تولید گاز می شود و در نهایت مصرف آن در شیردهی سبب دل درد در کودکان شده اما دلیل علمی این موضوع تاکنون ثابت نشده است.

روش مصرف ماکارونی در دوره شیردهی

مقدار مصرف ماکارونی در شیردهی :

شرایط استفاده از ماکارونی در دوره شیردهی :

خواص استفاده از ماکارونی :

بهتر است که مادران شیرده در برنامه غذایی خود غلات کامل همچون نان کامل گندم، بلغور جو، ماکارونی و دیگر غلات را قرار دهند. از سویی دیگر اسید فولیک ماده ای مفید در شیر مادر است که کودک نیاز ویژه ای به آن دارد و همینطور برای سلامتی مادر نیز مورد نیاز است. ماکارونی غنی شده سرشار از اسید فولیک می باشد و همچنین می توان گفت خواص ماکارونی دارای مقادیر زیادی آهن و فیبر می باشد.

مضرات استفاده از ماکارونی :

نحوه مصرف ماکارونی در دوره شیردهی :

  • پیش از این که ماکارونی بخورید سعی کنید که حتما یک بشقاب سالاد که دارای کلم بروکلی، کاهو و … می باشد میل نمایید.
  • در کنار استفاده از ماکارونی از گوشت های کم چربی همچون مرغ، ماهی یا تن ماهی استفاده نمایید.
  • تا جایی که امکان دارد در گوشت خود از لیمو نیز استفاده کنید تا بدین وسیله جذب آهن غذا افزایش پیدا کند.
  • بهتر است که در هنگام تهیه ماکارونی از کرم و خامه استفاده نکنید.
  • تا جایی که امکان دارد از پنیر بخصوص پنیرهای پرچرب در تهیه ماکارونی استفاده نکنید.
  • به منظور این که بتوانید میزان کالری این غذا را کنترل نمایید بهتر است که درون آبی که برای جوشاندن ماکارونی بکار می برید فقط از مقدار کمی نمک استفاده نمایید و همچنین به این آب روغن نیفزایید چرا که روغن بیش از حد موجب بالا رفتن میزان کالری و سنگین شدن غذا و در پی آن ناراحتی های گوارشی را به دنبال دارد.
علت شیر نخوردن نوزاد چیست؟ راهنمای جامع حل شیر نخوردن نوزاد

شیوه مصرف ماکارونی در دوره شیردهی

  • در هنگام درست کردن ماکارونی از سبزیجاتی همچون جعفری و نعناع استفاده نمایید.
  • توجه داشته باشید که با افزودن فلفل درون سس ماکارونی می توانید موجب خوشمزه شدن طعم و بالا رفتن میزان متابولسم بدن شوید.
  • سعی کنید که به منظور شدت یافتن فرایند تبدیل کربوهیدرات به انرژی از ماکارونی های غنی شده با ویتامین B استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می توانید به منظور بالا رفتن میزان پروتئین غذا هبه جای استفاده از گوشت از سویا استفاده نمایید.

روش مصرف ماکارونی برای مادران شیرده

موارد منع استفاده از ماکارونی :

  • خوردن ماکارونی برای افراد دیابتی به هیچ عنوان مناسب نمی باشد چرا که مصرف آن خیلی سریع میزان قند خون را بالا برده و آن ها قادر به ثابت نگه داشتن حد ثابت آن در زمان معین نیستند.
  • مصرف ماکارونی در دوران شیردهی برای مادرانی که اضافه وزن دارند به هیچ عنوان مناسب نمی باشد.
  • در صورتی که در جایگاه یک خانم شیرده به بیماری سلیاک دچار هستید، مجبور هستید که از مصرف ماکارونی در این دوره حساس دوری کنید.
  • توجه داشته باشید در افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی هستند بالا بودن میزان قند خون موجب تولید کلسترول می شود که همین امر موجب بدتر شدن حال این بیماران می گردد.
  • از آنجایی که مقدار گلوتن موجود در ماکارونی زیاد بوده و در صورتی که مادر شیرده در زمان هضم نمودن گلوتن کمبودهایی در بدن داشته باشد باید سعی کند که از مصرف آن دوری کند.

مصرف ماکارونی در دوران شیردهی

در مطلب ارائه شده شما عزیزان را با نحوه مصرف ماکارونی در دوران شیردهی و خواص و مضرات آن آشنا ساختیم که امیدواریم برایتان مفید و سودمند بوده باشد.

روش های درمان حالت تهوع کودک و بررسی علل بروز حالت تهوع در کودکان

 

منبع : آرگا

منبع : arga-mag.com

مطالب مرتبط

Leave a Comment

12 − سه =